Skip to content

Veljača 2023.

Red priče, red edukacije, malo medijske promocije udruge i projekta … tako ukratko možemo opisati atmosferu s održane uvodne konferencije na Zaželi programu čiji je ponosni nositelj naša mala udruga.
U ponedjeljak 30. siječnja 2023. svečano su potpisani ugovori o radu za 15 gerontodomaćica u Županijskoj udruzi slijepih Split. Gerontodomaćice će s radom kod krajnjih korisnika započeti dana 01. veljače 2023.

Zaposlene gerontodomaćice spadaju u teško zapošljivu skupinu te im je udruga omogućila obavljanje poslova za starije i/ili nemoćne osobe i osobe s invaliditetom. Projektom je obuhvaćeno 90 korisnika, odnosno šest korisnika po zaposlenoj ženi. Korisnici su jedva dočekali nastavak usluge. Ovakva usluga mnogo im znači, pogoto osobama koje su teško pokretne i žive same.
Nakon potpisivanja ugovora o radu, uslijedio je sastanak s gerontomaćicama na kojemu su prezentirana pravila u radu s osobama s invaliditetom i nemoćnim osobama. Navedena usluga bit će dostupna korisnicima na području: grada Splita, grada Kaštela, grada Solina, grada Omiša te na otoku Hvaru (gradovi Hvar i Stari Grad) u trajanju od najviše 6 mjeseci.

Za lakšu podjelu paketa domaćicama i krajnjim korisnicima osigurali smo platnene torbe koje će se nastaviti koristiti dugo nakon završetka projektnih aktivnosti.
Narančasti logo projekta sa znakovima na brajici izrađen je u suradnji s lokalnim obrtom za usluge savjetovanja, dizajna i marketinga Kalimera iz Dugopolja. Platnene vrećice su nabavljene i otisnute u suradnji sa Ustanovom za rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES iz Splita.
Ponosni smo na ostvarene suradnje kojima promičemo lokalne poduzetnike i društvena poduzeća u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kontakt osoba za više informacija o projektu:
Renata Busatto
Email: renata_busatto@udrugaslijepih.hr
Tel.: 021/483-655

Web stranice za više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr
http://www.esf.hr/operativni-program/

Korisnik bespovratnih sredstava:
Županijska udruga slijepih Split
Zagrebačka 17
21000 Split

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Županijske udruge slijepih Split.