Skip to content

Srpanj 2023.

Srpanj na ESF projektu 3P – Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice II

Polako se približio i posljednji mjesec na projektu 3P – Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice II. Radnice na poslovima pružanja potpore i podrške starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju u Županijskoj udruzi slijepih Split prestaju s radom dana 31.07.2023. istekom Ugovora o radu na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci.

U mjesecu srpnju smo stoga imali priliku po posljednji put na Fazi III otići u kontrole na terenu, naručiti i podijeliti krajnjim korisnicima pakete kućanskih i higijenskih potrepština te organizirati završnu konferenciju za medije.

Završna konferencija za medije održana je u prostorijama udruge dana 14.07.2023. Na jednom mjestu okupile su se gerontodomaćice i predstavnici udruge kako bi zajedno obilježili kraj još jedne uspješne faze Zaželi programa za zapošljavanje žena.
Cilj projekta bio je povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja uz povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba na području: općine Split, Grada Solina, Grada Kaštela, Grada Omiša i Gradova Hvar i Starigrad na otoku Hvaru.
Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je 16 domaćica i 97 krajnjih korisnika uz isporuku 540 paketa higijenskih i kućanskih potrepština. Korisnici na projektu su većinom slijepe osobe kojima je bila potrebna pomoć u održavanju čištoće prostora.
Projekt se provodio u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područna služba Split; Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni uredi Split, Solin, Kaštela i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Omiš.
Svi okupljeni su izrazili nadu za što skorijem raspisivanju natječaja za Zaželi fazu IV kako bi usluge potpore i podrške u kućanstvu što prije bile ponovno dostupne starijim i/ili nemoćnim osobama.

Kontakt osoba za više informacija o projektu:
Renata Busatto
Email: renata_busatto@udrugaslijepih.hr
Tel.: 021/483-655

Web stranice za više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr
http://www.esf.hr/operativni-program/

Korisnik bespovratnih sredstava:
Županijska udruga slijepih Split
Zagrebačka 17
21000 Split

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Županijske udruge slijepih Split.